Край на зимния сезон

Довиждане зима, добре дошла пролет! 🙂

Този зимен сезон започна изключително динамично за нас. Много желаещи да открият вълшебството на зимните спортове и почти никакъв сняг. С „приплескани“ пръсти от стискане, втренчен поглед в прогнозите за сняг и с абсолютна вяра, че това скоро ще се промени, все пак дочакахме заветния 23 декември, когато се посипаха първите снежинки, обещаващи поне метър сняг! И като заваля, така три недели. Не чак три недели, но пет дни валя. Това донесе всеобщо успокоение, заработиха съоръженията и се усмихнаха всички. Зимен сезон ще има! 🙂

Тази зимна година, по време на ски училището ни, успяхме да научим повече хора да си стоят със ските на краката, отворихме нови хоризонти пред напредналите и експертите с карвинг техника, каране в дълбок сняг и по необработен терен и естествено продължихме битката с изкореняване на „ужасяващото рало“. Проведохме обучения по сноуборд за начинаещи и напреднали.

Организирахме и проведохме два ски лагера, които надминаха очакванията ни. Не само по натрупалия, изключителен, дълбок, пръхкав и неустоим сняг, но и от отказалите се от „ралото“ участници. 🙂

Единият се проведе на Боровец, а другият бе проведен в района на х. Рилски езера и бе подготвен за напреднали и експерти. Фокусът на първия бе в усъвършенстване на ски техника и обучение по карвинг техника. При втория наблегнахме върху познанията и уменията за каране извън писта, в улеи, в гора, избор на терен, лавинна безопасност, придвижване в зимна планина.

Сътворихме две сесии по лавинна безопасност с лектор от БАССЕС, Добрин Енчев и ползвахме уреди предоставени ни от Христо Петров, от магазин STORMSHOP, правихме снежни тестове под погледа на Кирил Попбожиков – Киреца от „Vagabond travel“, който е човек с богат опит и планински водач.

Освен всичко това, намерихме време да проведем няколко сесии по усъвършенстване на ски техниката на ски учителите, да покараме за удоволствие по пръхкавия сняг из клековете, горите и тайните пътеки в района на к.к. Боровец.

Та, през този сезон, заедно с всички участници в зимните ни приключения успяхме да учим, да караме, да падаме и да ставаме на различни терени, да скачаме, да се провираме, да се качваме на всякакви съоръжения, да слизаме от тях, да помагаме на бедставащи скиори, да им даваме съвети, да оказваме първа помощ, да караме на заледени писти, на твърди писти, на меки писти, на киша, в дълбок сняг на писта, в дълбок сняг извън писта, в дълбок сняг в гората, по ужасен сняг в улеи, в пръхкав сняг навсякъде, да даваме лекарства, да бършем сополи, да помагаме при хранене, да будим, да ставаме рано, да обуваме и събуваме ски обувки, да преобличаме, да откриваме старателно скрити лични вещи, да успокояваме, да настояваме, да взимаме решения, да прегръщаме, да споделяме и да се смеем!!!

Това не го пише в длъжностната характеристика, но ски учителите го правят, защото имат отговорност към своите ученици. Защото разбират, че за да има процес е необходимо да има взаимно доверие и разбиране.

Ами, благодаря на хората, които стоят зад всичко това и направиха този сезон толкова усмихнат, полезен и изключителен: Ида Гандева, Андрей Ненов, Стефан Петров, Йоана Тагамлицка, Мартин Антонов, Ива Стоянова, Галабина Терзиева, Георги и Фори!

Благодаря на всички родители за тяхното доверие към нас!

Благодаря на всички участници за прекрасното време, преживяно заедно!

Поздрави и до нови срещи! 🙂


Add Comment