Сезон 2021/2022г.

Ски сезон 2021/2022г.

Имало едно време… Една зима!

Винаги съм си представяла, че когато дойде 2022-а година, ехееее ще е настъпил краят на света 😊

Но ето, че сме на прага на тази година, която ми се е виждала някога, тооолкова далечна.

Та по този повод, без повече лирически отклонения, бих искала да съобщя, че:

Взехме решение тази година, зимният сезон да бъде открит от екипа на Тренелариум, на 23 декември 2021 година.

Не защото не искаме да се видим с всички вас по-рано, а защото в две поредни години, ранните условия за ски и сноуборд са ужасяващи.

Разбира се, запазваме си правото, ако тази година месец Декември вземе, че се напъне на максимум и покрие с пръхкав сняг планините, да направим необходимите усилия и да не си караме сами, за кеф, а да споделим щастието с вас и да заработим и по-рано, колкото и да ни е трудно това. 😊

Имаме няколко нови вести за вас, относно предстоящия сезон. Някои са дългоочаквани, други са предполагаеми, а трети са просто досадни, но това е положението.

Започвам от досадните:

Таксите тази година са по-високи от предходната година, поради увеличение на абсолютно всичко, от което зависи нашият труд – транспорт, наем, сезонни карти, търговски права и дори индустриален ток.

Оставаме гъвкави по отношение на намаления, отстъпки и видове плащания. Важното е да караме ски и сноуборд, а за плащането, както и когато – за ужас на Тренера. 😊

Следват предполагаемите:

Нашият екип се увеличава откъм ски и сноуборд учителски муцуни. Тази година в секция ски, ще се радвате на компанията на Йоана, Андрей, Марто Антонов, Ида, Ива, Криси, Марто Раев, Ники, Дани и Калоян.

Сноуборд секцията ще се наглежда  и занятията ще се провеждат от Марто Антонов, Константин, Калоян, Ники и Дани.

Това ще ни позволи да раздробим нивата на още по-конкретни умения и да положим максимални усилия в предаването на необходимите знания и умения. Видяхме, че миналата година имахме два случая, в които имахме известни пропуски. Та след мазохистичен анализ цяло лято, сътворихме стратегия, която би трябвало да даде впечатляващи резултати от гледна точка напредване в средното ниво на ски и сноуборд умения. Това може би е най-трудното ниво за работа поради изградените вече навици, в повечето случаи технически неправилни (имам предвид прословутото преминаване от рало към завои с успоредни ски и преминаването от завои с успоредни ски, към обръщането има на кантове – карвинг техника).

Ще си имаме допълнително помещение в познатото бунгало, където ще можем по-спокойно да се храним, преобличаме и почиваме съответно. 😊

Тренера е обещал да направи стойки за ските и сноубордовете извън коридора на бунгалото. Ще има повече място за съхранение на резервните багажи, ски и сноуборд обувките.

Ще се отървем от калта пред бунгалото. Вече има насипан чакъл, пък се надяваме от декември насетне да не виждаме нищо друго, освен дебел и пухкав сняг!

Ето ги и дългоочакваните:

Имаме си вече нови визия на сайта. Дано да си го пълним с все нови и прекрасни приключения и спомени.

Лагер на Боровец, лагер на Рилски езера и лагер на Банско, а в края на сезона, живот и здраве – ски и сноуборд лагер в Шамони (Франция).

Както се казва: който разбира, тук се спира. 😊

Освен тези приключения, сме подготвили  за всяка събота и неделя, фрийрайд и скитуринг програми.

Сега, очакваме единствено, пухкави снежинки да завалят от небето и да покрият земята с дебел кожух. Толкова дебел, че да има чак до април месец. 😊

Поздрави и от нас и до скорошни срещи!