Ски приключения 2018г.

Ски училище на колела. 🙂

Така наричаме с усмивка нашите непрестанни ски пътувания. Тази година, както и предишната избрахме Боровец за провеждане на ски уроците ни. Има сняг, има подходящи съоръжения и писти за всички нива на обучение.

Открихме сезона още през декември. Явно всички много искахме да усетим удоволствието от пръхкавия сняг и свежата зимна гора.

Можем да се похвалим с доста научени малчовци този сезон, които събират очите на скиорите, дори и по-най трудните писти. 🙂

За скокчетата в гората и карането в пръхкавия сняг само мога да се усмихвам при спомена за виковете и писъците от удоволствие на децата.

Групите от „карвиращи“ деца нарастват главоломно и с гордост мога да потупам себе си и Йоана по рамото, за добре свършената работа.

Златната среда на напредналите скиорчета също достигна значителни размери, благодарение на упорития труд на Ида и на Ани.

Следващата година ще има групи само от експерти. 😉

Разбира се, Тренера имаше своите непоколебими поклонници, с които бавно и много внимателно изучаваха необходимостта човек да си сложи някакви дъски на краката и да обикаля по цял ден насам, натам в студа. Без Тренера и търчането му след всяко начинаещо дете на бейби вклек-а, нямаше да имаме толкова спокойно използващи съоръженията, деца!

Искам да отправя истински благодарности към всички родители, които ни гласуваха доверие и ни подкрепяха в съвместната ни задача, да научим децата да обичат зимната планина и да карат ски с удоволствие, да експериментират и пробват нови ширини на собствените си възможности.

Най-голямата благодарност е за децата, защото те ни последваха в зимните приключения и заедно изживяхме невероятни моменти. Беше трудно, имаше сърцераздирателни ревове, измръзнали муцуни, яростни викове, спорове, страх, но всичко това отстъпва място на момента, в който детето осъзнае, че е направило нещо повече, от очакванато. И очите сияят, и муцуната е ухилена, а приказките не спират и трябва да бъдат разкаани на всички…

Извън обучението по ски:

„Пантенето“ в планината е нещо, което истински обичаме. Тази година не ни остана много време за това невероятно преживяване нито за нас, нито за потенциални, бъдещи любители. Все пак, накрая на сезона взехме участие в две състезания по ски алпинизъм.  Купа „Мальовица“- част от държавното първенство и купа „Пирин“- в памет на Пройката. Тази година само Тренера, догодина и останалите.

Надяваме се, да се “надъхат” повече хора и тези състезания да не загубят своите последователи. Това е страхотен начин да излезеш по върховете на планината, по сравнително безопасно трасе и да премериш сили със своята собствена издръжливост.

Взехме участие и в републиканското състезанието по ски алпийски дисциплини, на ски-учителите. Тази година в ограничен състав, Деси и Йоана, догодина всички. 😉 Премерихме сили в гигантския слалом и в щафета. В слалома Йоана зае трето място, а Деси девето. Ако имаще втори манш, щяхме да ги „отвеем“. 🙂

Накрая зазимихме ските, събрахме забравените вещи в кашон, за догодина и заключихме базата, два пъти!

Та така, това е то, нашият зимен, ски сезон!

 

 

 


Add Comment