Зима 2020

Здравейте всички Вие, които се интересувате от нашите зимни приключения!
Новият сезон започна със завиден напън тази година!
Липса на сняг, липса на информация за цените на ски картите, липса на работещи съоръжения, въобще целият к.к. Боровец го бе обхвнала една истинска липса. На фона на това бедствие ние обявихме изключително рано започване на ски обученията си.
Можете да си представите моята убеденост, че ще завалят метри пръхкав сняг на 20 декември. 🙂
Все пак стартирахме с няколко бели петна на Ятребец 1 и за учудване на всички ни, тези петна свършиха страхотна работа, като ни помогнаха да си припомним уменията от миналата година. Тренера, разбира се работи като лифт с буса, за огромно щастие на децата. Два дни! 🙂
От 26 декември имаше достатъчно количество каращи деца, които се бяха записали за този период, още през септември. Бейби влековете нямаше да ни решат нуждите. Съвсем тайно обмислях да отскочим до някоя по-снежна съседка, ако продължи така.
И ето, че на 23 декември заваля сняг. Съвсем истински. И в този момент като заработиха оръдията за сняг, че като пуснаха бейби влековете, впоследствие и седалковите лифтове, че като се появиха Англичаните, и настана едно оживление в курорта. Посърналите муцуни на ски гардеробиери, ресторантьори, хотелиери и други подобни светнаха, като че слънце ги бе огряло.
За радост на всички изброени, пък и на обикновените любители на ски спорта, като заваля сняг, та три недели не спря. Те и оръдията не спряха, но това е друга тема. 🙂
Тази година не само стартирахме много рано, но го направихме и с огромно количество (за нашите разбирания) клиенти, които нямаха никакво търпение да се видим отново и да се забавляваме.
На моменти бе истинско предизвикателство, особено към най-каращите деца и техните ски тренери.
В този ред на мисли, изпитвам огромна благодарност към професионализма на Йоана, Гомес, Андрей, Ива, Ида и Марто, които съумяха да обърнат индивидуално внимание на всеки и да се погрижат за неговото напредване. Успяха да различат многобройните еднакви вещи и почти всички да се приберат по съответните раници и да усмихнат всички тези муцуни.
Специални благодарности и на децата, които ни помагаха всячески, като ни улесняваха в тези дейности и бяха наострили уши, за всичко което казваха и показваха тренерите.
Ами това е! Сега сняг има, съоръженията работят, живота в Боровец си тече нормално. Даже Мусаленска пътека понякога става за каране. 🙂
Поздрави и до нови срещи! 🙂


Add Comment